img

Siivet

Siivillä (engl.wings) tarkoitetaan oman enneagrammityypin vierekkäisiä numeroita. Esimerkiksi Kasin siipiveikot ovat Seiska ja Ysi ja vastaavasti Ykkösen siivet ovat Ysi ja Kakkonen. Kyse on siis nimenomaan vierekkäisistä numeroista. Siipi on ikäänkuin yksi resurssipiste, joka vahvuuksia voi niin halutessaan ottaa käyttöönsä - ja joskus ne tulevatkin ihan kuin itsestään.

Ihmisellä on tavallisesti yksi siipi, joka vaikuttaa omaan persoonallisuuteen. Yleisen käsityksen mukaan noin 2/3 ihmisillä on yksi "näkyvä" siipi. Mutta on aivan yhtä hyvin mahdollista että kumpikaan siipi ei näy/vaikuta tai että kummatkin ovat olemassa. Useat ihmiset kuitenkin kertovat, että ikääntymisen ja kasvun myötä "piilossa" oleva siipi tulee voimakkaammin esiin.

Siipi voi vaikuttaa omaan persoonallisuuteen positiivisesti tai negatiivisesti. Voimme siis poimia siipityyppimme vahvuuksia omaan käyttöömme tai siipemme heikkoudet esiintyvät myös omassa tyylissämme.

Joidenkin opettajien (mm. Tom Condon)  mukaan meillä kaikilla on kummatkin siivet ja että piilossa oleva siipi vaikuttaa käyttäytymiseemme tiedostamattomalla tavalla. Siksi sen vaikutuksia voi koittaa havainnoida ja tuoda piilosiiven päivänvaloon. Tomilla oli myös mielenkiintoinen letkautus, että "yhdellä siivellä lentävät pyörivät helposti ympyrää".

img
01/10/2013, 16:15
  ENNEAGRAMMI AKATEMIA järjestää syksyllä 2013 kaksi enneagrammin peruskurssia, Espoossa 19-20.10...
16/05/2013, 14:03
ENNEAGRAMMI HENKISEN KASVUN OPASTAJANA Elokuun 31. päivä alkaa Enneagrammi Akatemian uusi koulutus, jossa opitaan kuinka enneagrammia...
29/04/2013, 17:16
Syksyn 2013 koulutusohjelma ENNEAGRAMMI AKATEMIA on julkaisut ensi syksyn koulutusohjelman, jossa mm. uusi Enneagram Practitioner ®...